Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW DDC για την BMW M2

bmw m2 with KW DDC ECU

Η BMW M2 είναι ένα σπορ μοντέλο για τους λάτρεις της οδήγησης. Ο εξακύλινδρος τούρμπο κινητήρας και η πίσω κίνηση προσφέρουν μεγάλες δόσεις οδηγικής απόλαυσης. Συνδιάζοντας την BMW M2 με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση του KW το αυτοκίνητο διατηρεί το σπορ χαρακτήρα και γίνεται πιο “εύκολο” στις καθημερινές μετακινήσεις.

Επειδή η BMW M2 δεν εφοδιάζεται από τον κατασκευαστή με ηλεκτρονική ανάρτηση όπως οι BMW M3 και M4 ο KW  προσφέρει την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη DDC ECU.

Με το πάτημα ενός κουμπιού η Μ2 αποκτά περισσότερη άνεση ή πιο σπορ συμπεριφορά. Όταν ο οδηγός επιλέξει το “Sport+” η ανάρτηση μπαίνει στο ιδανικό setup για διαδρομές με στροφές και συνεχόμενες μεταφορές φορτίου.

Η επιλογή “Sport” προσφέρει περισσότερο κράτημα και καλύτερη ευστάθεια για γρήγορη οδήγηση και ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο. Το “Comfort” είναι η καλύτερη επιλογή για δρόμους κακής ποιότητας και καθημερινές μετακινήσεις όπου η άνεση είναι περισσότερη και από το εργοστασιακό setup.

Εκτός από περισσότερη άνεση στο “Comfort” η μονάδα ελέγχου της ανάρτησης προσαρμόζει τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

https://www.facebook.com/KWsuspensionsINT/videos/1598782580190571/

Με το πάτημα ενός κουμπιού η ανάρτηση DDC αλλάζει τις ρυθμίσεις μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου όπως φαίνεται και στο βίντεο με το Audi RS3.

Το παραπάνω βίντεο είναι από την εξέλιξη της KW DDC ECU για την BMW M2 (το βίντεο έιναι στα γερμανικά προς το παρόν).

Με την εφαρμογή του KW ο οδηγός μπορεί από το τηλέφωνο του να δημιουργήσει τις δικές του ρυθμίσεις ανεξάρτητα για τον εμπρός και τον πίσω άξονα. Σε κάθε άξονα η επιλογή είναι από 0% (μέγιστη άνεση) έως 100% (μέγιστη ρύθμιση σκληρότητας).

Οπότε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ο οδηγός μπορεί να φτιάξει ρυθμίσεις με περισσότερη άνεση από την επιλογή “Comfort” ή με πιο “σκληροπυρηνική” από την επιλογή “Sport+”. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να αποθηκευτούν έως 5 διαφορετικά setup.

Η KW DDC ECU είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι όπως και οι εκδόσεις KW Variant3 και KW Clubsport και είναι κατάλληλη για χρήση δρόμου. Το χαμήλωμα γίνεται μέσω του ρυθμιστικού στο ειδικά σχεδιασμένο τραπεζοειδές σπείρωμα που υπάρχει στο ανοξείδωτο γόνατο της ανάρτησης.

Το εύρος χαμηλώματος είναι από 15 εως 40 χιλιοστά για τον εμπρός άξονα και από 20 εως 40 χιλιοστά για τον πίσω.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo και Aston Martin Vantage AMR GT4 Evo του 2024 είναι εξοπλισμένα με αμορτισέρ αγωνιστικού τύπου KW Solid Piston Motorsport.

Fichtenberg (Γερμανία), 12 Φεβρουαρίου 2023 – Είτε στη Γερμανία, την Ευρώπη, την Αμερική ή την Ασία, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εργοστασιακών ομάδων, είναι σε ανοδική πορεία

KW Variant4 για το Audi RS5

Με τη Variant 4 ο KW προσφέρει μια κορυφαία λύση ανάρτησης με πολύ εξελιγμένη τεχνολογία. Τώρα η Variant 4 με τις 3-way ρυθμίσεις είναι διαθέσιμη