Δευτέρα – Παρασκευή : 9.00 πμ – 5.00 μμ

eas_kw_clubsport_bmw_m4_011

Trackday με την European Auto Source Bmw M4

 

Για τους σκληροπυρηνικούς petrolheads ο ενθουσιασμός της οδήγησης στην πίστα είναι ασυναγώνιστος ειδικά όταν το αυτοκίνητο είναι η BMW M4.

Πολλοί πιστεύουν ότι για να είναι ανταγωνιστικοί στην πίστα πρέπει το αυτοκίνητο να έχει πολλές μετατροπές, κάτι που δεν ισχύει ειδικά όταν πρόκειται για BMW M. Μια πανάκριβη και μεγάλη αεροτομή δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά το κράτημα στην πίστα.

Το μόνο που χρειάζεται το αυτοκίνητο είναι μια ρυθμιζόμενη ανάρτηση από τον KW! Μαζί με μεγαλύτερα φρένα και ένα καλό σύστημα εξάτμισης το σύνολο είναι έτοιμο για πολύ καλούς χρόνους στην πίστα εγγυημένη απόλαυση. Αυτές τις μετατροπές έκαναν και οι άνθρωποι της European Auto Source στην BMW M4.

Ετοιμάζοντας το αυτοκίνητο για το European Car Magazine Tuner GP στην πίστα Willow Raceway τοποθετήθηκε ρυθμιζόμενη ανάρτηση Clubsport 2-way ώστε να βελτιωθεί δραματικά η συμπεριφορά στην πίστα ενώ ταυτοχρονα να μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Η KW Clubsport 2-way δίνει πολλές δυνατότητες ρύθμισης. Ακόμα και με μεγαλύτερα φρένα, αυξημένη ιπποδύναμη και semi-sleek ελαστικά η ανάρτηση μπορεί να ρυθμιστεί ώστε ο οδηγός να εκμεταλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερο κράτημα, λιγότερες κλίσεις και αυξημένη ευστάθεια στο όριο.

Η ρύθμιση της ταχύτητας επαναφοράς γίνεται από την πάνω άκρη του αμορτισέρ και έχει 16 κλικ ρύθμισης

Και στους δύο άξονες η ρύθμιση της ταχύτητας επαναφοράς γίνεται μέσω των ρυθμιστικών από την πάνω άκρη του αμορτισέρ

Η ρύθμιση της ταχύτητας βύθισης είναι ξεχωριστή και γίνεται από το ρυθμιστικό που υπάρχει στο δοχείο αζώτου.

Επιπλέον η KW Clubsport βελτιώνει αισθητά την πρόσφυση των σπορ / semi sleek ελαστικών μέσω των ρυθμιζόμενων σε camber top mounts.

Τα ρυθμιζόμενα top mounts δεν περιλαμβάνονται στην KW Variant 3.

H KW Variant 3 είναι προσανατολισμένη περισσότερο για χρήση δρόμου ενώ η Clubsport με τις διαφορετικές βαλβίδες και τα διαφορετικά ελατήρια είναι περισσότερο για χρήση σε πίστα.

Και για τους δύο άξονες το εγκεκριμένο εύρος χαμηλώματος για την BMW M4 είναι μεταξύ 15 και 40 χιλιοστων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με φράνα Brembo και ζάντες 18ιντων Apex EC-7  με λάστιχα Continental Extreme DW .

Επίσης το αυτοκίνητο έχει το πακέτο BMW M Performance Carbon Package και αυξημένη ιπποδύνημα πυ φτάνει τους 559 ίππους.

Ο ήχος της Μ4 είναι αρκετά διαφορετικός λόγω του συστήματος εξάτμισης Akrapovic Evolution Titanium.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πολύ γρήγορο σύνολο το οποίο μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και super cars. Αν αυτές οι βελτιώσεις είναι υπερβολικές για τις ανάγκες σας τότε προτείνουμε την KW Variant 3. Για πίστα προτείνουμε την KW Clubsport 3-way ενώ για καθαρά αγωνιστική χρήση η απόλυτη λύση είναι η KW Competition.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Σχετικά Άρθρα